6 ting du ikke kan undvære i køkkenet

Det lækre køkken er det, alle ønsker sig i sidste ende. Maden skal altid laves, (hvis du da ikke får andre til det) og det skal helst gøres i gode omgivelser og med de helt rette redskaber som hjælp.

I denne artikel vil vi give 6 bud på ting, som du ikke kan undvære i dit køkken, i hvert fald hvis du går op i hjemmelavet mad og hjemmelavede produkter fra køkkenet.

Lad os kigge på sagerne.

Støbejernspande og gryder

Lad os starte med det mest basale. Hvis du først har prøvet at lave mad med støbejernspander og gryder, så vil du måske også nikke genkendende til, at det er et redskab, som bare skriger kvalitet.

De leder varme helt fantastisk, og du kan bruge dem til at lave grydebrød og mange andre spændende ting.

En god støbejernspande eller gryde kan holde hele livet, og den kan holde kvaliteten hele livet, hvis du passer rigtigt på den. For naturligvis er der lidt ekstra arbejde med rengøringen af sådan nogle fætre. Du må for eksempel ikke rengøre de helt ægte støbejernspander og gryder med sæbe.

Måden, du normalt gør dem rene på, er ved at tage en ren børste, lave normal opvask (uden sæbe), og så varmer du dem på komfuret bagefter, så eventuelt resterende fugt forsvinder, og bakterier bliver slået ihjel.

Når først du har lært rutinen, så bliver støbejern den eneste type gryde eller pande, du har lyst til at have i dit køkken.

Airfryer

Var det noget med at man skal forsøge at leve lidt sundt? En airfryer er det nye sort i køkkenet. Du kan lave alle mulige spændende og skønne friture retter, men du behøver bare ikke bruge den samme mængde olie.

De fleste airfryers klarer sig med en enkelt teskefuld olie til en helt stegt ret. Det giver dig alle de gode friture retter, som du altid har elsket, men du får reduceret størstedelen af olien, som du ellers ville indtage.

Derfor er airfryeren uundværlig for dem, som gerne vil have bedre samvittighed over at servere de lidt mere usunde retter til familien.

Hvis man ikke kender airfryeren, eller hvis man ikke har prøvet at bruge sådan en før, så har man måske været på en restaurant, der har brugt princippet. Sunset Boulevard var en fastfood kæde, som brugte funktionen til deres pommes frites især.

Så hvis man har prøvet at spise pommes frites derfra, så har man også prøvet mad fra en airfryer.

Røremaskine

Brød og surdejsbrød er jo simpelthen stadig en af de mest populære ting at lave i eget hjem. Og det er jo også helt naturligt.

Man kan efterhånden købe en surdej hos mange af de mere moderne bagerier, og det har gjort det meget lettere at holde gang i bageriet derhjemme. For det største problem, som sætter en stopper for bageriet, er nok, når surdejen dør.

Der er dog også en anden ting, som kan være ganske uundværlig i denne sammenhæng, og det er en røremaskine. Røremaskinen ælter din dej for dig, og du kan også få mange andre funktioner til den, hvis du køber en røremaskine, som er en del af en større køkkenmaskine.

De fleste røremaskiner kommer nemlig, som en funktion på en køkkenmaskine, og her kan man virkelig få en maskine, som kan klare lidt af hvert i køkkenet.

De optager naturligvis lidt plads i køkkenet, men de gør til gengæld mange dele af køkken-tilværelsen meget nemmere.

Blinispande

Når vi nu er ved det helt fede køkkenudstyr, så skal en blinispande naturligvis også nævnes. Det er et niche redskab til dit køkken, som helt simpelt bare kan skabe gourmet i hjemmet.

Du vil elske at lave dine egne blinis med en blinispande, og det vil måske endda få dig til at indse, hvor nemme de er at lave, og hvor lækre de er at spise.

Hvis du går meget op i madlavning, og hvis du er typen, der laver hjemmelavet gourmetmad. Så er en blinispande noget, du bare må have i dit køkken.

Blender

En anden ting, som er næsten uundværligt i et køkken, er en blender. Du kan lave så mange gode ting med en blender af den rette styrke.

Du har mulighed for at lave din helt egen nøddesmør, som er svær at slå fra butikkers side. Hvis du har prøvet en hjemmelavet jordnøddesmør eller en hjemmelavet nutella, så vil du sikkert nikke genkendende til dette udsagn.

Blendere kan også være gode redskaber til smoothies, supper og mange andre ting, der skal pureres. De kan også være gode til de sene aftener, hvor der skal laves nogle lækre drinks til de voksne.

Hvis du ikke har en blender allerede, så gør dig selv en tjeneste, og få fat i en med det samme. Der ligger en verden af lækre ting og venter på dig.

Italiensk espressokande

Til dem, der drikker kaffe, så er en italiensk espressokande den billigste måde at få en lækker og god kop kaffe. Det kræver bare, at du finder nogle bønner, der er malet korrekt, og som er gode.

Den italienske espressokande er simpel at bruge, men den laver en skøn espresso, som du selv kan spæde op med varmt vand, så det bliver til en americano, eller du kan hælde mælk eller andet i, så du har mulighed for en latte eller lignende.

Hvis man mangler pengene til den helt store espresso maskine, så er den italienske espressokande den helt perfekte og uundværlige partner til din morgenkaffe. Drypkaffe vil aldrig være det samme igen, hvis du først for dig bidt fast på espressoens smagsnuancer.

Hvis du er til den gode og spændende kaffeoplevelser, så er en italiensk espressokande helt sikkert en uundværlig ting til køkkenet. Især hvis man ikke har 5.000-10.000,- til at smide efter en kvalitets espressomaskine.

Der er mange flere ting, som er lækre at have i sit køkken. Du kan finde køkkenudstyr med mere på AndLight.dk til inspiration.

Menu
Top